21.To shrink a window to an icon

(a) open a group window (b) minimise a window maximise a window (d) restore a window (e) None of these

Ans. B

22.A(n)—————_contains commands that can be selected

(a) pointer (b) menu (c) icon (d) button (e) None of these

Ans. C

23.If you want to move an icon on your desktop, this is called

(a) double clicking (b) highlighting (c) dragging (d) pointing (e) None of these

Ans. C

24.All the deleted files go to

(a) Recycle bin (b) Task bar (c) Tool bar (d) My Computer (e) None of these

Ans. A

25.The …………. is the entire window that fills your computer screen and its contents.

(a) System Tray (b) Taskbart (C) Desktop (d) Quick Launch Toolbar (e) Menu bar

Ans. C

26.A small figure which depicts some application on the screen is called

(a) Menu (b) Photo (c) Modem (d) Icon () None of these

Ans. D

27.Which keys enable the input of numbers quickly?

(a) Function keys (b) The numeric keypad (c) Ctrl, shift and alt (d) Arrow keys

(e) None of these

Ans. B

28.What menu is selected to change font and style?

(a) Tools (b) File (c) Format (d) Edit (e) None of these

Ans. C

29.—————is when the more power-hungry components, such as the monitor and the hard drive are put in idle.

(a) Hibernation (b) Powerdown (c) Standby mode (d) The shutdown procedure (e) None of these

Ans. C

30.moves the cursor one space to the right or puts spaces in between words.

(a) Control key (b) Space bar (c) Printer (d) Mouse (e) None of these

Ans. B

31.Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character.

(a) shifter upper case (C) caps lock key (c) icon (e) None of these

Ans. C

32.Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer.

(a) output (b) character (c) type (d) print (e) None of these

Ans. B

33.A symbol or question on the screen that prompts you to take action and tells the computer what to do next__

(a) scanner (b) questionnaire (c) prompts and dialog box (d) information seeker (e) None of these

Ans. C

34.Choices are referred to as

(a) options (b) exit (C) boot (d) folder () None of these

Ans. A

35.Anything written on the screen is called

(a) cursor (b) text (c) folder (d) boot (0) None of these

Ans. B

36.Lets you leave a screen or program,

(a) boot (b) programs (C) exit (d) text (e) None of these

Ans. C

37.A place that a user can create to store files.

(a) cursor (b) text (C) folder(d) boot (e) None of these

Ans. C

38.Start or restart the computer.

(a) exit (b) kick (c) boot (d) kick-start (e) None of these

Ans. C

39.The button applies any changes you have made but leaves the Properties window open.

(a) Apply (b) cancel (c) ok (d) next (e) Delete

Ans. A

40.Commands at the top of a screen such as FILE EDIT-FONT-TOOLS to operate and change things within programs.

(a) menu bar (b) tool bar (c) user-friendly (d) word processor (e) None of these

Ans.A

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply