41.To change written work already done.

(a) file (b) edit (c) cut (d) close (e) None of these

Ans. B

42.A key that will erase information from the computer’s memory and characters on the screen.

(a) edit (b) delete key (c) dummy out (d) trust key (e) None of these

Ans. B

43.To exit the program without leaving the application.

(a) file (b) edit (c) copy (d) close (e) None of these

Ans. D

44.Screen that comes on when you turn on your computer that shows all the icons.

(a) desktop (b) face to face (c) viewer (d) view space (e) None of these

Ans. A

45.A button that makes character either upper or lower case and numbers to symbols.

(a) monitor (b) shift key (c) icon mouse (e) None of these

Ans. B

46.A screen list of options in a program that tells you what is in that program –

(a) screen (b) icon (c) menu (d) backup (e) None of these

Ans. C

47.Letters, numbers and symbols found on a keyboard are –

(a) Icon (b) Screen (c) Keys (d) Menu (e) None of these

Ans. C

48.A piece of hardware that is used to enter information into the computer by using keys –

(a) keyboard (b) monitor (c) hard disk (d) icon (e) None of these

Ans. A

49.Capital letters on a keyboard are referred to as –

(a) caps lock key (b) grownups c) big guys (d) upper case letters (e) None of these

Ans.a

50.A symbol on the screen that represents a disk document or program that you can select –

(a) keys (b) caps (c) icon (d) monitor (e) None of these

Ans.c

51.Powerful key that lets you exit a program when pushed

(a) arrow keys (b) spacebar (c) escape key (d) return key (e) None of these

Ans.c

52.The “desktop” of a computer refers to

(a) the visible screen (b) the area around the monitor (c) the top of the mouse pad

the inside of a folder (e) None of these

Ans.a

53.To “maximize” a window means

(a) fill it to capacity (b) expand it to fit the desktop (c) put only like files inside (d) drag it to the Recycle Bin (e) None of these

Ans.b

54.The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a

(a) title bar (b) button (c) dialog box (d) window (e) interaction box

Ans.d

55.Creating a means making a duplicate copy of important files so that when a problem occurs, you can restore those files using the copy.

(a) mirror (b) hot file (c) printout (d) hotspot (e) backup

Ans. e

56.A file extension is separated from the main file name with a(n) , but no spaces.

(a) question mark (b) exclamation mark (c) underscore (d) period (e) None of these

Ans. d

57.What is MP3?

(a) A mouse (b) A printer (c) A sound format (d) A scanner (e) None of these

Ans. c

58.A quicker way to launch a program is to click on …………. in Microsoft window.

(a) System Tray (b) Taskbar (c) Desktop (d) Quick Launch Toolbar (e) Menubar

Ans. d

59.In an information system, alphanumeric data normally takes the form of

(a) Sentences and paragraphs (b) Numbers and alphabetical characters (c) Graphic shapes and figures (d) Human voice and other sounds

(e) None of these .

Ans. b

60.Various applications and documents are represented on the Windows desktop by

(a) Symbols (b) Labels (c) Graphs (d) Icons (e) None of these

Ans. d

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply