1.The quickest and easiest way in Word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the command.

(a)Replace (b) Find (c) Lookup (d) Search (e) None of these

Ans.b

2.Editing a document consists of reading through the document you’ve created, then

(a) correcting your errors (b) printing it (c) saving it (d) deleting it (e) None of these

Ans.a

3.Each box in a spreadsheet is called a

(a) cell (b) empty space (c) field (d) None of these

Ansa.

4.You cannot link Excel worksheet data to a Word document

(a) with the right drag method (b) with the hyperlink (C) with the copy and paste special commands (d) with the copy and paste buttons on the standard commands (e) All of these

Ans.d

5.You Microsoft Word by using ——– button.

(a) New (b) Start (c) Program (d) Control Panel (e) None of these

Ans.c

6.Which of the following could you do to remove a paragraph from a report you had written?

(a) Delete and edit (b) Highlight and delete (C) Cut and paste (d) Undo typing (e) None of these

Ans.b

7.You click at (Control + B) to make the text —-

(a) Italics (b) Underlined (c) Italics and Underlined (d) Bold (e) None of these

Ans.d

8.In Excel, Charts are created using which option?

(a) Chart Wizard (b) Pivot Table (c) Pie Chart(d) Bar Chart (e) None of these

Ans.a

9.For creating a document, you use_ command at File Menu.

(a) Open (b) Close (c) New (d) Save (e) None of these

Ans.c

10.The minimum number of rows and columns in MS Word document is

(a) 1 and 1 (b) 2 and 1 (c) 1 and 2 (d) 2 and 2

Ans.a

11.Which of the following commands is used to select the whole document?

(a) Ctrl + A(b) Alt + F5 Shift +S (d) Can’t be done (e) None of these

Ans.a

12.In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph

(a) copy and paste (b) copy, cut and paste (C) cut, copy and paste (d) cut and paste (e) None of these

Ans.d

13.=SUM(B1:B8) is an example of a

(a) function (b) formula (c) cell address (d) value None of these

Ans.b

14.A—is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table.

(a) spreadsheet (b) presentation (c) database (d) web page (e) None of these

Ans.c

15.A ___is a professionally designed “empty” document that can be adapted to the user’s needs.

(a) file (b) guide (c) template (d) user guide file (e) None of these

Ans.c

16.What is the intersection of a column and a row on a worksheet called?

(a) Column (b) Value (c) Address (d) Cell (e) None of these

Ans.d

17.In a spreadsheet, a is a number you will use in a calculation.

(a) label (b) cell (c) field (d) value (e) None of these

Ans.d

18.———–view shows how the contents on printed page will appear with margin, header and footer.

(a) Draft (b) Full Screen Reading (c) Outline (d) Page Layout (e) None of these

Ans.d

19.We can enter and edit the text efficiently using –

(a) Spreadsheet (b) Typewriter (C) Word Processing Program (d) Desktop Publishing Program (e) None of these

Ans.d

20.The background of any Word document

(a) is always of white color (b) is the colour present under the option menu (c) is always the same for the entire document (d) can have any colour you choose(e) None of these

Ans.d

21.When the margins on both sides are straight and equal, then there is in document.

(a) full justification (b) full alignment (c) left justification (d) right justification

(e) None of these

Ans.a

22.What happens when you press Ctrl + V Key?

(a) A Capital V letter is typed into your document at the cursor point (b) The selected item is pasted from the clipboard (c) The selected item is pasted to the clipboard (d) The selected drawing objects are distributed vertically on the page (e) None of these

Ans.b

23.Title bar, ribbon, status bar, views and document workspace are factors of program of Words.

(a) Windows Browser (c) Explorer ) Website (e) None of these .

Ans.a

24.To_ a document means to make changes to its existing content.

(a) format (b) save (c) edit (d) print (e) None of these

Ans.c

25.The name given to a document by user is called

(a) Filename (b) Program (c) Data (e) Record (e) None of these

Ans.a

26.A saved document is referred to as

(a) File (b) Word (c) Folder (d) Project (e) None of these

Ans.a

27.A hard copy of a document is

(a) stored in the hard disk (b) stored on a floppy (c) stored on a CD (d) printed on the printer (e) None of these

Ans.d

28.Allows you to print.

(a) ribbon (b) monitor (c) go now (d) Control-P (e) None of these

Ans.d

29.The different styles of lettering in a wont processing program.

(a) font (b) calligraphy (C) writing (d) manuscript (e) None of these

Ans.a

30.Any —————-letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type im the computer.

(a) output (b) character (c) type (d) print (e) None of these

Ans.b

31.A program which helps create written documents and lets you go back and make corrections as necessary.

(a) spreadsheet ;(b) personal writer (C) word printer (d) word processor (e) None of these

Ans.d

32.To insert a copy of the clipboard contents whatever was last cut or copied at the insertim point.

(a) paste (b) stick in (c) fit in (d) push in (e) None of these

Ans.a

33.The command used to remove text or graphics from a document. The information is them stored on a clipboard as you can paste it.

(a) chop (b) cut (c) clip (d) cart away (e) None of these

Ans.b

34.A command that saves what you working om into the hard drive, or onto a disk.

(a) view (b) hold (c) save (d) go () None of these

Ans.c

35.A command to get a file you working on from the memory where it was stored.

(a) close (b) delete (c) open (d) get it (e) None of these

Ans.c

36.To move down a page in a document.

(a) jump (b) fly (c) wriggle (d) scroll (e) None of these

Ans.d

37.What menu is selected to print?

(a) File (b) Tools (c) Social (d) Edit (e) None of these

Ans.a

38.A(n)—————-contains commands that can be selected.

(a) pointer (b) menu (c) icon (d) button (e) None of these

Ans.c

39.Saving is the process of

(a) copying a document from memory to a storage medium (b) making changes to a document’s existing content. changing the appearance, or overall look,of a document (d) developing a document by entering text using a keyboard (e) None of these

Ans.a

40.To find a saved document in the computer’s memory and bring it up on the screen to view

(a) reversereturn (c) retrieve (d) return (e) None of these

Ans.c

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply