41.In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is

(a) copy and paste (b) copy, cut and paste (c) cut, copy and paste (d) cut and paste (e) None of these

Ans.D

42.By default, on which page the header or the footer is printed?

(a) on first page (b) on alternate page (c) on every page (d) none of the above

Ans.C

43.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

(a) Down Cursor Key (b) Enter Key(c) Shift + Enter (d) Ctrl + Enter

Ans.B

44.What is the intersection of a colunin and a row on a worksheet called?

(a) Column (b) Value (c) Address (d) Cell (e) None of these

Ans.D

45.In a spreadsheet, a __ is a number you will use in a calculator.

(a) label (b) cell (c) field (d) value (e) None of these

Ans.D

46.Numbers and formulae entered in a cell are called

(a) Labels (b) Numeric entries (c) Intersection (d) Text (e) Fillers

Ans.B

47.An essential ingredient for effective multimedia presentations incorporates user participation or

(a) links (b) buttons (c) interactivity (d) integration (e) speed

Ans.C

48.When writing a document, you can use the feature to find an appropriate word or an alternative word if you find yourself stuck for the right word.

(a) dictionary word finder (c) encyclopedia (d) thesaurus(e) None of these

Ans.D

49.In Excel, contains one or more worksheets.

(a) Template (b) Workbook (c) Active cell (d) Label (e) None of these

Ans.B

50.By default. your documents print in __mode.

(a) Landscape (b) Portrait (c) Page Setup (d) Print View (e) None of these

Ans.B

51.Which type of file is created by word processing programs?

(a) database file (b) storage file (c) worksheet file (d) document file (e) graphical file

Ans.D

52.For creating a document, you use_ command at File Menu.

(a) Open (b) Close (c) New (d) Save (e) None of the above

Ans.C

53Documentation of computer program is important so that

(a) users can learn how to use the program (b) other programmers can know how to maintain the program (c) the programmer can see why the code is

Ans.D

54.written that way while hunting for sources of error (d) All of the above (e) None of the above Two different files can have the same name if

(a) they are in different folders (b) they are on different drives Never (d) the names are capitalised differently

(e) None of the above

Ans.A

53When you cut or copy information it gets place in the

(a) Clipart (b) Clipboard (c) Internet (d) Motherboard (e) None of the above

Ans.B

56.A program that enables you to perform calculations involving rows and columns of numbers is called a

(a) spreadsheet program (b) word processor (c) graphics package (d) window

(e) None of the above

Ans.A

57.What is the term for how words will appear on a page?

(a) Text formatting (b) Character formatting (c) Point size (d) Typeface (e) None of these

Ans.A

58.Microsoft Office is an example of a

(a) closed-source software (b) open-source software (c) horizontal-market software vertical-market software (e) compiler

Ans.C

59.You can use to copy selected text, and to paste it in a document.

(a) CTRL + C, CTRL + V (b) CTRL + C, CTRL+P. (c) CTRL +S, CTRL +S (d) SHIFT + C. ALT +P (e) CTRL + D, CTRL + A

Ans.A

60.The operation of combining two cells into a single cell in Excel is referred to as

(a) Join Cells (b) Merge Cells (b) Merge Table (d) Join Table (e) None of these

Ans.B

61.Data is organized in a work sheet as

(a) charts and diagrams (b) rows and columns (c) tables and boxes (d) graphs

(e) None of these

Ans.B

62.Which bar is usually located below that Title Bar that provides categorized options?

(a) Menu bar(b) Status bar (c) Tool bar Scroll bar

Ans.A

63.In Excel, when the contents and attributes of a cell or range of cells have to be erased using the menu, the user must

(a) Select the cells, choose Edit and select Clear, then All (b) Select the cells, and click delete on the keyboard (c) Select the cells, choose Tools, and select Clear, then Formats (d) Select the cells, choose Tools, and select Formula Audit then Delete (e) None of these

Ans.B

64.If an Excel Worksheet is to be linked for a in a Power Point presentation, the followm should be clicked

(a) Edit, Paste Special (b) Edit, Paste (c) Edit, Copy (d) File, Copy

(e) None of these

Ans.E

65.In Word, which menu would the user selecom print a document?

(a) Tools (b) File (c) View (d) Window (e) None of these

Ans.B

66.In order to choose the font for a sentence WORD document

(a) select Font in the Format menu select Font in the Edit menu select Font in the Tools menu select Font in the Insert menu

Ans.A

67.In order to delete a sentence from a docum you would use

(a) highlight and copy (b) cut and paste (c) copy and paste (d) highlight and delete (e) select and paste

Ans.D

68.Editing a document that has been created me

(a) saving it (b) printing it (c) scanning it (d) correcting it (e) None of these

Ans.D

69.In Excel, the contents of the active cell displayed in the

(a) footer bar (b) tool bar (c) task bar menu bar (e) formula bar

Ans.E

70.To insert a page break in a WORD docum the following options are used

(a) Insert and Copy (b) Insert and Enter (c) Insert and Delete (d) Insert and Page Layout

(e) Insert and Break

Ans.E

71.Which of the following identifies a cell in

(a) formula (b) name (c) label (d) address (e) None of these

Ans.B

72.While selecting multiple work sheets in E the following key must also be used clicking the sheet tab

(a) Shift (b) Alt (c) Ctrl (d) Insert

Ans.c

73À word processor would be used best to

(a) paint a picture (b) draw a diagram (C) type a story (d) work out income and expenses (e) None of these

Ans.c

74.The result of a formula in a cell is called

(a) label (b) value (c) range (d) displayed value (e) None of these

Ans.d

75.Which of the following Excel charts represents only one value for each variable?

(a) Function (b) Line (c) Pie (d) Bar (e) None of these

Ans.c

76.To see the document before the printout is taken, use

(a) Insert Table (b) Paste Format Painter (e) Print Preview

Ans.e

77.To move data from one part of the document to another, which of the following is used?

(a) Cut and Paste. (b) Copy and Paste (c) Copy and Delete (d) Copy and Undo

(e) Cut and Insert

Ans.a

78.Which of the following is the another name for a pre-programming formula in Excel? (a) Range (b) Graph (c) Function (d) Cell None of these

Ans.c

79.To save a document for the first time, _ option is used.

(a) Save as BE (b) Save (c) Save on (d) Copy (e) Paste

Ans.a

80.The user can use_ commands to search for and correct words in a document.

(a) Print and Print Preview Header and Footer (c) Find and Replace (d) Spelling and Grammar (e) Copy and Paste

Ans.c

81.Which of the following is the feature that keeps track of the right margin?

(a) Find and replace (b) Wordwrap (c) Right justified (d) Left justified (e) Ragged right

Ans.c

82.To specify margins in Word, the user has to select Page Setup option from the menu.

(a) Edit (b) Table (c) Autocorrect (e) Format

Ans.d

83.What is the package called which helps create,manipulate and analyse data arranged in rows and columns?

(a) Application package (b) Word processing package (c) Outlining package (d) Outline processors (e) Spreadsheet package

Ans.e

84.Which of the following options is used to display information such as title, page number of the document?

(a) Insert Table (b) Auto correct Thesaurus (d) Spelling and Grammar (e) Header and Footer

Ans.e

85.Which of the following justifications align the text on both the sides – left and right — of the margin?

(a) Right (b) Justify (c) both Sides (d) Balanced (e) None of these

Ans.b

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply