61.To allow someone else schedule your meetings and appointments, feature of Outlook is used [IBPS Clerk, 2012]

(a) Monthly calendar (b) Event manager (c) Appointments (d) Delegate Access(e) None of these

Ans.d

62.Macros stored in the global macro sheet can be used [IBPS PO, 2013]

(a) in the current document only (b) in any document (c) can be used only with other macros of the global macro sheet not consistent behaviour (e) None of the above

Ans.b

63.Anything that is typed in a worksheet appears [IBPS PO, 2013]

(a) in the formula bar only (b) in tho active cell only (c) in both active cell and formula bar (d) in tho formula bar first and when we press ENTER it appears in active cell None of the above

Ans.c

64.Which bar is usually located below the Title Bar that provides categorised options?

(a) Menu bar (b) Status bar (c) Tool bar (d) Scroll Bar

Ans.a

65.How many types of cell references are available in Excel? [IBPS PO, 2013]

(a) 3 (b) 4 (c) 8 (d) 10 (e) None of these

Ans.a

66.Table of contents can be prepared by using [IBPS PO, 2013]

(a) macros (b) headings as H1, H2, H3 and more in the

document (c) by table of contents in tools menu (d) (b) and (c) (e) None of the above

Ans.b

67.Table in Word is a grid of rows and columns with each cell can have [IBPS PO, 2013]

(a) text or graphics (b) only text (C) only graphics (d) both (e) None of these

Ans.a

68.Word allows user to import graphics from [IBPS PO, 2013]

(a) the library which comes bundled with Word (b) any where in the computer (c) various graphics format like gif, bmp,png, etc (d) only gif format (e) None of the above

Ans.c

69.In Word you can force a page break [IBPS Clerk, 2014]

(a) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the Fl key (b) By positioning your cursor at theappropriate place and pressing Ctrl+Enter (c) By using the insert /section break (d) By changing the font size of your document

(e) None of these

Ans.b

70.Which of the following can be used to select the entire document? [IBPS Clerk, 2014]

(a) CTRL +A (b) ALT + F5 (c) SHIFT + A . (d) CTRL+K (e) CTRL+H

Ans.a

71.The default view in Excel is view. [IBPS Clerk, 2014]

 (a) Work (b) Auto (C) Normal (d)Roman (e) None of these

Ans.c

72.The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a [IBPS Clerk, 2014]

 (a) tab (b) cell (c) box (d) range (e) None of these

Ans.b

73.In order to Save an .existing docu-ment with a different name you need to [SBI Clerk, 2014]

(a) Retype the document and give it a different name (b) Use the Save as .. command (c) Copy and paste the original document to a new document and then-save (d) Use Windows Explorer to copy thedocument to a different location and then

rename it (e) None of these

Ans.b

74.The shortcut key to insert the current date? [SBI Clerk, 2014]

(a) Alt + Shift + D (b) Alt + Shift + V (c) Alt + Shift + C (d) Alt + Shift +B (e) None of these

Ans.a

75.The Zoom control slider located in [IBPS Clerk, 2015]

(a) Title Bar (b) Status Bar (c) Formula Bar (d) Scroll Bar (e) None of these

Ans.b

76.The very top of the page in a document is known as [IBPS Clerk, 2015]

(a) Footer (b) Header (c) Tab stop (d) Navigation (e) None of these

Ans.b

77.—is used to move a document up and down or left and right on the screen. [IBPS Clerk, 2015]

(a) Title Bar Status Bar (C) Formula Bar Scroll Bar (e) None of these

Ans.d

78.Which of the following tells you the page you are on and the total page count? [IBPS Clerk, 2015]

(a)Title Bar (b) Status Bar Formula Bar Scroll Bar None of these

Ans.b

79———- is a feature supported by many word processors that enables you to surround a picture or diagram with text. [IBPS Clerk, 2015]

(a) Image Wrap (b) Text Wrap (c) Picture Wrap (d) All of the above (e) None of these

Ans.b

80.Which feature allows you to type words in a paragraph continually without pressing the enter key at the end of each line?

[IBPS Clerk, 2015]

(a) Image Wrap (b) Word Wrap (c) Picture Wrap (d) All of the above (e) None of these

Ans.b

81.You can move between two or more Excel files opened by using the [IBPS Clerk, 2015]

(a) ctrl + tab (b) ctrl + page up (c) ctrl + page down (d) ctrl + F9 (e) None of these

Ans.a

82.The default view in Excel is View. [SBI PO, 2015]

(a) Work (b) Auto (c) Normal (d) Roman (e) None of these

Ans.c

83.In word you can force a page break[SBI PO, 2015]

(a) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key (b) By positioning your cursor at theappropriate place and pressing Ctrl + Enter (c) By using the Insert/section break (d) By changing the font size of your

documents (e) None of these

Ans.b

84.What is used to identify whether a data word has an odd or even number of l’s ? [SSC CGL, 2015]

(a) Sign bit (b) Zero bit (c) Parity bit (d) Carry bit.

Ans.c

85.Which among the following is a cloud computing platform and infrastructure created by Microsoft? [IBPS PO Mains, 2016]

(a) Simple Storage Service (b) Atmos Openstack Swift (d) OceanStore (e) Azure

Ans.e

86.Which is a feature included in Microsoft PowerPoint software that allows the user to see all the slides in a presentation at one time? [IBPS PO Mains, 2016]

(a) Slide Sorter (b) Slide Master (c) Handout Master (d) Slide Header (e) Reading View

Ans.a

  1. What is the full form of RTF? [IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) Richer Text Formatting (b) Rich Text Format (c) Right Text Fishing (d) Right Text Font(e) Rich Text Font

Ans.b

88.Which of the following is the text alignment available in word processing software that adjusts the left margin while keeping the right margin in any way? [IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) Justify (b) Left Justify (c) Right Justify (d) Centre (e) Orientation

Ans.b

89.Microsoft Word is a word processor developed by Microsoft. In MS Word Spelling Check is a feature available in which tab? [IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) File (b) Home (C) Insert . (d) Review (e) References

Ans.d

90.Which of the following is not a FONT EFFECT? “[IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) Font Color (b) Super Script (c) Engrave (d) Strike Through (e) Bold

Ans.a

91.CTLR + ENTER KEY (Return) is a short cut to insert? [IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) Table (b) Picture (c) Clip Art (d) Page Break (e) MP3 files

Ans.d

92.F7 is a short cut key to launch which feature in MS-word? [IBPS Clerk Mains, 2016]

(a) Word Count (b) Spelling & Grammar (c) Mail Merge (d) Translate (e) Insert

Ans.b

93.A software that is used to create text based documents is called [IBPS RRB, 2016]

(a) DBMS (b) Spreadsheet (c) Word Processor (d) Presentation Software (e) None of these

Ans.c

94.Which is used to change the text in MicrosoftWord from uppercase to lowercase or a capital letter at the beginning of every word? [IBPS RRB, 2016]

(a) Shift + F3 (b) Shift + F4 (C) Shift + F5 (d) Shift + F7 (e) Shift + F6

Ans.a

95.Which of the following shortcut key is used to insert the current date? [IBPS RRB, 2016]

(a) Shift + Alt + T (b) Shift + Alt +D (c) Ctrl + Alt + T (d) Ctrl + Alt +D (e) Shift + Ctrl + T .

Ans.b

 

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply