31.In the formula, = B1/B2 + B3, which of the following is the correct precedence? [IBPS Clerk, 2011]

(a) Addition higher precedence than division (b) Equal precedence among the two operators: proceed right to left (c) Equal precedence among the two operators proceed left to right (d) Division higher precedence than addition (e) None of these

Ans.d

32.To make a copy of the current document to disk [IBPS Clerk, 2011]

(a) Use the “save” command (b) This cannot be done (c) Use the “duplicate” command (d) Copy the document (e) Use the “save as” command

Ans.e

33.This dialog box specifies or modifies the worksheet cell range containing data to be charted [IBPS Clerk, 2011]

(a) Chart Location (b) Chart Style (C) Chart Options (d) Chart Source Data

(e) None of these

Ans.d

34.Using Print Preview is useful when you want to [IBPS Clerk, 2011]

(a) Colour the document (b) Save the document (c) Delete the document (d) Copy the document (e) View how the document will appear when printed

Ans.e

35.Your position in the text is shown by a [IBPS Clerk, 2011]

(a) Blinker (b) Cursor (c) Causer (d) Pointer (e) None of these

Ans.b

36.To reverse the effect of your last action in word [IBPS Clerk, 2011]

(a) Use the cut command (b) Use the Undo command (d) Roman  (c) Press the delete key (d) Use the Redo command (e) None of these

Ans.b

37.A word gets selected by clicking it to selecta word, in Word [IBPS Clerk, 2011]

(a) once (b) twice (c) three times (d) four times (e) None of these

Ans.b

38.In word, you can change Page Margins by [IBPS Clerk, 2011]

(a) Dragging the scroll box on the scroll bars (b) Deleting the margin boundaries on the

Ruler (c) Dragging the margin boundaries on the Ruler (d) Clicking the right mouse button on the Ruler (e) None of these

Ans.d

39.In word, replace option is available on [IBPS Clerk, 2011]

(a) File Menu (b) View Menu (c) Edit Menu (d) Format Menu (e) None of these

Ans.c

40.In Excel, this is a prerecorded formula tha provides a shortcut for complex calculations[IBPS Clerk, 2011]

(a)Value (b) Data Series (c) Function (d) Field (e) None of these

Ans.c

41.This is not a function category in Excel [IBPS Clerk, 2011]

(a) Logical (b) Data Series (c) Financial (d) Text (e) None of these

Ans.a

42.Which of the following is not one of the syntax rules? [IBPS Clerk, 2011]

(a) The order in which you list the function’s arguments (b) The precedence of the arguments (c) Whether or not the function has arguments (d) Properly spelling the function’s name (e) None of these

Ans.b

43.Editing a document consists of reading through the document you’ve created, then

(a) correcting your errors [SBI Clerk, 2011) (b) printing it (c) saving it (d) deleting it (e) None of these

Ans.a

44.The name a user assigns to a document is called a(n) [SBI Clerk, 2011]

(a) filename (b) program (c) record (d) data (e) None of these

Ans.a

45———————-allows users to upload files to an online site so they can be viewed and edited from another location. [IBPS PO, 2012]

(a)General-purpose applications (b) Microsoft Outlook (c) Web-hosted technology (d) Office Live (e) None of these

Ans.c

46.What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centered vertically on the printed page? [IBPS PO, 2012]

(a) Vertical justifying (b) Vertical adjusting (c) Dual centering (d) Horizontal centering (e) Vertical centering

Ans.e

47.What is the overall term for creating, editing,formatting, storing, retrieving, and printing a text document? [IBPS PO, 2012]

(a) Word processing (b) Spreadsheet design (c) Web design (d) Database management (e) Presentation generation

Ans.a

48.The letter and number of the intersecting column and row is the [IBPS PO, 2012]

(a)cell location (b) cell position (c) cell address (d) cell coordinates (e) cell contents

Ans.c

49.In Power Point, the Header and Footer button can be found on the Insert tab in what group ? [IBPS PO, 2012]

(a) Illustrations group (b) Object group (c) Text group (d) Tables group (e) None of these

Ans.c

50.A typical slide in a slide presentation would not include [IBPS PO, 2012]

(a) photo images charts, and graphs (b) graphs and clip art (c) clip art and audio clips (d) full-motion video (e) content templates

Ans.e

 51.The PC productivity tool that manipulates data organized in rows and columns is called a [IBPS PO, 2012]

(a) spreadsheet (b) word processing document (C) presentation mechanism (d) database record manager (e) EDI creator

Ans.a

52.To find the Paste Special option, you use the Clipboard group on the _____ tab of PowerPoint. [IBPS PO, 2012]

(a) Design (b) Slide Show (c) Page Layout (d) Insert (e) Home

Ans.e

53.What is the easiest way to change the phrase, revenues, profits, gross margin, to read revenues, profits, and gross margin ? [IBPS PO, 2012]

(a) Use the insert mode, position the cursor before the g in gross, then type the word and followed by a space (b) Use the insert mode, position the cursorafter the g in gross, then type the word and followed by a space (c) Use the overtype mode, position the cursor before the g in gross, then type the wordand followed by a space (d) Use the overtype mode, position the cursor after the g in gross, then type the word and followed by a space (e) None of these

Ans.a

54.Which PowerPoint view displays each slide of the presentation as a thumbnail and is useful for rearranging slides? [IBPS PO, 2012]

(a) Slide Sorter (b) Slide Show (c) Slide Master (d) Notes Page (e) Slide Design

Ans.a

55.When entering text within a document, the Enter key is normally pressed at the end of every[JIBPS PO, 2012]

 (a) Line (b) Sentence (c) Paragraph (d) word (e) file

Ans.c

56.__ _ is used to add or put into your document such as a picture or text. [IBPS Clerk, 2012]

(a) TV (b) Squeeze in (c) Push in (d) Insert (e) None of these

Ans.b

57.Office Assistant is [IBPS Clerk, 2012]

(a) An application that allows you to take notes and save them in file (b) A button on the standard toolbar that executes the Save command (c) A collection of Autocorrect options in Word (d) An animated character that offers help and suggestions (e) None of these

Ans.d

58.Pressing CTRL+9 in Excel [IBPS Clerk, 2012]

(a) Prints 9 (b) Prints (c) Prints 9 followed by spaces (d) Inserts 9 cells at the current location (e) Hides the current row

Ans.e

59.To change the name of an Excel worksheet [IBPS Clerk, 2012]

(a) Click on the worksheet tab by holing CTRL key and type a new name Choose Save, AS option from file menu (c) Add a (?) at the end of filename while saving the workbook (d) Press CTRL + SHIFT keys and new name (e) Double click at the worksheet tab and typea new name

Ans.e

60.A document that explains how to use a software program is called manual [IBPS Clerk, 2012]

(a) User (b) System (c) Software (d) Program (e) Technical

Ans.a

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply