Microsoft Office is an office suite of desktop applications, servers and services for Microsoft Windows amul OS X operating systems. It was first announced by Bill Gates of Microsoft on 1 August 1988 at COMDEX Las Vegas.

 

1.A hard copy of a document is “[SBI Clerk, 2009]

(a) printed on the printer (b) stored on a floppy (C) stored on a CD (d) stored in the hard disk (e) None of these

Ans.a

2.The name that the user gives to a document is referred to as [SBI Clerk, 2009]

(a) document-name (b) file-name (C) name-given (d) document-identity (e) None of these

Ans.b

3.Microsoft Word is an example of [SBI Clerk, 2009]

(a) an operating system (b) a processing device (c) application software (d) an input device (e) None of these

Ans.c

4.If text was highlighted and “Edit” “Copy” was clicked, what would happen? [SBI Clerk, 2009]

(a) Text would be copied from the document and placed in the clipboard (b) Text would be removed from the document and placed in the clipboard (c) Text from the clipboard would be placed in the document at the place where the cursor is blinking (d) ‘b’ and ‘c (e) None of the above

Ans.a

5.For opening and closing of the file in Excel, you can use which bar ? [SBI Clerk, 2009]

(a) FormattingStandard (c) Title (d) Formatting or Title (e) None of these

Ans.c

6.Data that is copied from an application is stored in the [SBI Clerk, 2009]

(a) Driver (b) Terminal (c) Prompt (d) Clipboard (e) None of these

Ans.d

7.Changing an existing document is called the document. [SBI Clerk, 2009]

(a) creating (b) deleting (c) editing (d) adjusting (e) None of these

Ans.c

8.In a spreadsheet program the-contains related worksheets and documents. [SBI Clerk, 2009]

(a) workbook (b) column (c) cell (d) formula (e) None of these

Ans.a

9.In order to save an existing document with a different name you need to —[SBI Clerk, 2009]

(a) Retype the document and give it a different name (b) Use the Save as command (c) Copy and paste the original document to a new document and then save (d) Use Windows Explorer to copy the document to a different location and then rename it (e) None of the above

Ans. b

10.What would you do to highlight a word? You position the cursor next to the word, and then [SBI Clerk, 2009]

(a) Drag mouse while holding button down (b) Click mouse once (C) Roll mouse around (d) Roll and then click mouse (e) None of the above

Ans.a

11.Which one of the following software applications would be the most appropriate for performing numerical and statistical calculations?[SBI Clerk, 2009]

(a) Database(b) Document processor (c) Graphics package (d) Spreadsheet (e) None of the above

Ans.d

12.The background of any word document [SBI Clerk, 2009]

(a) is always white colour (b) is the colour you preset under the Options menu (c) is always the same for the entire document can have any colour you choose (e) None of the above

Ans.d

13.What is the default file extension for all word documents? [SBI Clerk, 2009]

(a) TXT (b) WRD (C) FIL (d) DOC (e) None of these

Ans.d

14.Text in a column is generally aligned [SBI Clerk, 2009]

(a) justified (b) right (c) center (d) left (e) None of the above

Ans.d

15.In page preview mode [SBI Clerk, 2009]

(a) You can see all pages of your document (b) You can only see the page you are currently working (c) You can only see pages that do not contain graphics (d) You can only see the title page of your document (e) None of the above

Ans.a

16.A— is a named set of characters that have the same characteristics. [SBI Clerk, 2009]

(a) type face (b) type style (C) font (d) pico (e) None of these

Ans.c

17.A—pre-designed document that already had coordinating fonts, a layout and a back ground. [SBI Clerk, 2009]

(a) guide (b) model (c) ruler (d) template (e) None of these

Ans.d

18.Which elements of a Word document can be displayed in colour? [SBI Clerk, 2009]

(a) Only graphics (b) Only text (c) All elements (d) All elements but only if you have a colour printer (e) None of these

Ans.c

19.How many different documents can you have open at any one time? [SBI Clerk, 2009]

(a) Not more than three (b) Only one (c) As many as your computer memory will hold (d) No more than your Taskbar can display (e) None of these

Ans.c

20.Which of the following can be used to select the entire document? [IBPS PO, 2011]

(a) CTRL+A (b) ALT+F5 (c) SHIFT+A (d) CTRL+K CTRL+H

Ans.a

21.To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the button and then point to AutoFit Contents.[IBPS PO, 2011]

(a)Fit to Form (b) Format (c) Autosize (d) Contents (e) AutoFit

Ans.e

22.The default view in Excel is _view. [IBPS PO, 2011]

(a) Work (b) Auto (C) Normal (d) Roman (e) None of these

Ans.c

23.What displays the contents of the active cell in Excel? [IBPS PO, 2011]

(a) Namebox (b) Row Headings (c) Formulabar (d) Taskpane (e) None of these

Ans.a

24.In Word you can force a page break [IBPS PO, 2011]

(a) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key (b) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + Enter (c) by using the Insert/Section Break (d) by changing the font size of your document

(e) None of these

Ans.c

25.The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a [IBPS PO, 2011]

(a) tab (b) cell (c) box (d) range (e) None of these

Ans.a

26.In Excel allows users to bring together copies of workbooks that other users have worked on independently. [IBPS PO, 2011]

(a) Copying (b) Merging (C) Pasting (d) Compiling (e) None of these

Ans.a

27.A(n) is a special visual and aduio effect applied in Powerpoint to text or content.[IBPS PO, 2011]

(a) animation (b) flash (C) wipe (d) dissolve · (e) None of these

Ans.d

28.In word, when you indent a paragraph, you[IBPS Clerk, 2011]

(a) push the text in with respect to the margin (b) change the margins on the page (c) move the text up by one line (d) move the text down by one line 2 (e) None of these

Ans.d

29.Excel would evaluate the formula, = 20* 10/4 *8 and return the answer [IBPS Clerk, 2011]

(a) 400 (b) 40 (c) 6.25 (d) 232 (e) 600

Ans.a

30.In word, you can use Styles to [IBPS Clerk, 2011]

(a) Make copies of documents (b) Save changes to documents (c) Delete text in documents (d) Format your documents (e) None of these

Ans.d

 

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply