information technology internships important gk

Information Technology internships important gk

information technology internships important gk

*****************************************************************

Information Technology gk part 1 ( 1 to 20 question)– click here

Information Technology gk part 1 ( 21 to 40 question)– click here

*****************************************************************

41.Which of the following functions is not performed by servers?

(a) Email processing (b) Database sharing (c) Processing Websites (d) Storage (e) Word processing

Ans.e

42.The process of transferring files from a computer to the Internet server is called (a) downloading (b) uploading (c) FTP (d) JPEG (e) downsizing

Ans.b

43.The controls a client’s computer resources.

(a) application program (b) instruction set (c) operating system (d) server application (e) compiler

Ans.c

44.To reload a Web page, press the button.

(a) Redo (b) Reload (c) Restore (d) Ctrl (e) Refresh

Ans.e

45.The——-enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.

(a) tab box (b) pop-up helper (c) address bar (d) Esc key

Ans.c

46.A popular way to learn about computers without ever going to a classroom is called

(a) i-learning (b) isolated learning (c) e-learning (d) close learning (e) distance learning

Ans.c

47.The ______folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.

(a) Inbox (b) Outbox (c) Drafts (d) Sent Items (e) Address Book

Ans.c

48.A(n)——- is not a web browser.

(a) FOXPRO (b) Mozilla (c) Netscape navigator (d) Internet explorer (e) None of these

Ans.a

49.One advantage of dial-up Internet access is that

(a) it utilises broadband technology (b) it is Indian (c) it uses a router for security (d) modem speeds are very fast (e) it utilises existing telephone service

Ans.e

50.You can use the bar to type a URL. and display a Web page, or type a keyword to display a list of related Web pages.

(a) Menu (b) Title (c) Search (d) Web (e) Address

Ans.e

51. Most mail programs automatically complete the following two parts in an email:

(a) From: and Body: (b) From: and Date: (c) From: and To (d) From: and Subject: (e) None of these

Ans.b

52.Which of the following is an advantage of mounting an application on the Web?

(a) The possibility of 24-hour access for users (b) Creating a system that can extend globally (c) Standardising the design of the interface (d) All of these (e) None of these

Ans.d

 53.Which of the following is called as protocol in the URL? http://www.xyz.com

(a) .com (b) WWW (C) xyz (d) http (e) None of these

Ans.d

54.The software that allows users to surf the Internet is called a/an

(a) Search engine (b) Internet Service Provider (ISP) (c) Multimedia application (d) Browser (e) Internet Surfing Provider

Ans.d

55.Online documents containing underlined phrases or icons that a user can click in order to move immediately to related parts of the current document or to other documents with relative information are called

(a) hypermedia (b) hypertext (c) HTML (d) URL (e) FTP

Ans.b

56.What are the two parts of an e-mail address?

(a) User name and street address (b) Legal name and phone number (c) User name and domain name (d) Initial and password (e) User name and recipient name

Ans. c

57.Why should you delete unknown e-mail attachments?

(a) It can make you land in jail. the person could track you down and hurt you. (C) It is a bad manners. (d) It might contain a virus that could hurt your computer. (e) None of these

Ans.d

58.Which of the following softwares allows the user to move from page to page on the Web by clicking on or selecting a hyperlink or by typing in the address of the destination page?

(a) Web browser (b) Web home page (c) Web home page (d) Web service (e) None of these

Ans.a

59.A good Web site

(a) is relevant, reliable, recent and verifiable (b) always stays the same (C) is well-designed but not necessarily accurate (d) contains Terms of Use information (e) is attractive in appearance A(n)

Ans.a

60..——- Web site offers a variety of Internet services from a single, convenient location.

(a)protocol (b) informational portal news (e) chat

Ans.c

****************************************************************

Information Technology gk part 1 ( 1 to 20 question)– click here

Information Technology gk part 1 ( 21 to 40 question)– click here

****************************************************************

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply