Basic of Information Technology Practice Exercise

Basic of Information Technology Practice Exercise

Basic of Information Technology Practice Exercise

 

****************************************************************

Information Technology gk part 1 ( 20 to 40 question)– click here

Information Technology gk part 1 ( 41 to 60 question)– click here

****************************************************************

1.Which of the following is a Web browser?

(a) Paint (b) PowerPoint (c) Fire fox (d) Word (e) All are Web browsers

Ans. c

2.The Internet allows you to

(a) send electronic mail (b) view Web pages (c) connect to servers all around the world (d) All of the above (e) None of these

Ans. b

3.Most World Wide Web pages contain commands in the language

(a) NIH (b) URL (c) HTML (d) IRC (e) FTP

Ans. c

4.Which is the slowest internet connection service?

(a) Digital Subscriber Line (b) TI (c) Cable modem (d) Leased Line (e) Dial-up Service

Ans. c

5.Sending an e-mail is same as

(a) writing a letter (b) drawing a picture (c) talking on phone (d) sending a package

(e) None of these

Ans. d

6.Which of the following is not true about passwords?

(a) A password should be a combination of mixed case alphanumeric characters (b) Password should be maximum 6 characters in length (c) A password that can be memorized easily should be used, so that it need not be noted down (d) A password that can be typed quickly without much effort should be used (e) None of these

Ans. b

7.The secret code that restricts entry to some programs is (a) entry-code

passport (c) password (d) access-code (e) None of these

Ans. a

8.What is the storage area for email messages called?

(a) A folder (b) A directory (c) A mailbox (d) The hard disk (e) None of these

Ans. c

9.IPv6 addressed have a size of

(a) 32 bits (b) 64 bits (c) 128 bits (d) 265 bits (e) None of these

Ans.c

10.The Internet is a system of_

(a) Software bundles (b) Web page (c) Website (d) Interconnected Networks

(e) None of these

Ans.d

11.A shares hardware, software and data among authorized users.

(a) network (b) protocol (c) hyperlink (d) transmitter (e) None of these

Ans.a

12.A(n) allows sharing of a broadband Internet connection.

(a) hub (b) adapter (C) router (d) switch (e) plug

Ans.c

13.What is Windows Explorer?

(a) A drive (b) A personal computer (c) A Web browser A network (e) A file manager

Ans. c

14.—————-is the most popular Internet activity.

(a) – Art (b) Shopping (c) Searching Entertainment (e) Communication

Ans.c

15.A website address is a unique name that identifies a specification the Web.

(a) Web browser (b) PDA (c) Website (d) link (e) user

Ans.d

16.Documents on the Web are called

(a) Web pages (b) Web sites (c) Web communities (d) Web tags (e) Home pages

Ans.a

17.A Web site containing stories and articles relating to current events, life, money, sports, and the weather is considered a(n). Web site.

(a)business/marketing (b) portal (c) informational (d) news (e) retailing

Ans.c

18.You can have a live conversation with another connected user via

(a) e-mail (b) instant messaging (c) e-commerce (d) distance learning (e) Word package

Ans. b

19.Video-conferencing requires a microphone, speakers, and a ___ attached to your computer.

(a) mouse (b) keyboard (C) video camera (d) scanner (e) mobile phone

Ans.c

20.The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as

(a) acquisition (b) pulling (c) transferring (d) pushing (e) downloading

Ans.e

****************************************************************

Information Technology gk part 1 ( 20 to 40 question)– click here

Information Technology gk part 1 ( 41 to 60 question)– click here

****************************************************************

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply