1.IT stands for – [SBI Clerk, 2009]

(a) Information Technology (b) Integrated Technology (c) Intelligent Technology (d) Interesting Technology (e) None of these

Ans.a

2.ASCII stands for [IBPS Clerk, 2011]

(a) American Special Computer for InformationInteraction (b) American Standard Computer for Information Interchange (C) American Special Code for Information Interchange (d) American Special Computer for Information Interchange (e) American Standard Code for Information

Interchange

Ans.e

3. is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses. [IBPS PO, 2012]

(a) Cyborgaming crime (b) Memory shaving (c) Syn flooding (d) Software piracy (e) None of these

Ans.a

 4.What is a URL? [IBPS PO, 2012]

(a) a computer software program (b) a type of programming object (c) the address of a document or “page” on the World Wide Web (d) an acronym for Unlimited Resources for Learning (e) a piece of hardware

Ans.c

5.What does RAM stand for? [SBI Clerk, 2012]

(a) Read Access Memory (b) Read Anywhere Memory (C) Random Anything Memory (d) Random Access Module (e) Random Access Memory

Ans.e

6.VIRUS stands for [IBPS PO, 2013]

(a) Very Important Record User Searched (b) Verify Interchanged Result Until Source (c) Vital Information Resource Under Siege (d) Very Important Resource Under Search

(e) None of the above

Ans.c

7.“C’in CPU denotes [SBI PO, 2013]

(a) Central (b) Common (c) Convenient (d) Computer (e) Circuitry

Ans.a

8.‘ WWW’ stands for

(a) Information Technology (b) Integrated Technology (c) Intelligent Techñology (d) Interesting Technology (e) None of these

Ans.a

9.What is The full form of USB as used in Computer related activities ?

(a) Universal Security Block (b) Ultra  Serial Block (c) United Service Block (d) Universal  Serial Bus.

Ans. d

10.What does “C”represent in MICR ?

(a) Code (b)  Column (c) Computer (d) Character (E) None  of these

Ans.d

11.ALGOL means –

(a) Advance logarithmic language (b) Algorithmic language (c) Algorithmic output language (d) Algorithmic operation language (e) None of these

Ans.b

12.PDA

(a) People’s Data Assistant (b) Personal Data Assistant (c) People’s Digital Assistant (d) Personal Digital Assistant (e) None of these

Ans.d

13.What is the full form of KB related to computer?

(a) Key Block (b) Kernel Boot (c) Kilo Byte (d) Kit Bit (e) None of these

Ans.c

14.CPU stands for

(a) CD-run on memory (b) central processing unit (c) call powers up (d) create programs user (e) None of these

Ans.b

15.CD-ROM stands for

(a) central processing unit (b) CD-remote open mouse (c) CD-resize or minimize (d) CD-read only memory (e) None of these

Ans.d

16.—————-are often delivered to a PC through an email attachment and are often designed to do harm.

(a) Viruses (b) Spam (c) Portals (d) Email messages (e) None of these

Ans.a

11.BIT stands for

(a) Megabyte (b) Binary language (c) Binary Information Unit (d) Binary Number (e) Binary Digit

Ans.e

12.ISP –

(a) Internet Servant Provider (b) Internet Service Provider (c) Internet Service Protection (d) Internal Server Provider (e) None of these

Ans.b

13.WIMP –

(a) Window Icon Menu Pointer (b) Window Icon Mouse Pointer (c) Window Icon Menu Pull down menu (d) Window Icon Menu Pen

Ans.a

14.OCR stands for

(a) Optical Character Recognition (b) Optical CPU Recognition (C) Optical Character Reader (d) Qther Character Restoration (e) None of these

Ans.c

15.What does VGA stand for?

(a) Video Graphics Adapter (b) Video Graphics Array (c) Video Game Awards (d) Video Graphics Accelerator (e) Video Girl Ai

Ans.b

16.ERP is an acronym for

(a) Enterprise Retirement Planning (b) Enterprise Relationship Planning (c) Enterprise Resource Planning (d) Enterprise Recorder Planning

(e) Enterprise Retention Planning

Ans.c

17. What is the full form of CRT?

(a) Crystal Ray Tube (b) Cathode Ray Tube (c) Cabin Ray Tube (d) Carbon Ray Tube (e) None of these

Ans.b

18.LAN stands for

(a) Local Access Network (b) Local Area Network (c) Logical Access Network (d) Logical Area Network (e) None of the above

Ans.b

19.RAM stands for

(a) Random Access Memory (b) Ready Application Module (c) Read Access Memory (d) Remote Access Machine (e) None of these

Ans.a

20.What is the full form of LSI?

(a) Low Scale Internet (b) Large Scale Internete (c) Low Scale Integration (d) Large Scale integration (e) Local Scale Integration

Ans.d

21.EPROM stands for

(a) Erasable Programmable Read-Only Memory (b) Electronic Programmable Read-Only Memory (c) Enterprise Programmable Read-Only Memory (d) Extended Programmable Read-Only Memory (e) Electrical Programmable Read-Only Memory

Ans.a

 

 

Get more important gk topic
in your mailbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply